sobota, 16 marca 2013

Kulinaria (Dziś - Flądra w Cieście naleśnikowym)

Do przygotowania Flądry potrzebować będziemy:

  • średniej wielkości flądra bez głowy.
  • przyprawa do ryb
  • szklanka mąki
  • jedno jajko
  • pieprz i sól
  • pół cytryny
  • tymianek

Do usmażenia Flądry musimy przygotować płynne ciasto podobnie jak do wykonania tradycyjnych naleśników. Przed zanurzeniem ryby w cieście dobrze obtoczyć ją w mące. Pamiętając o przyprawach. Wtedy nasze ciasto powinno dobrze przylegać do Flądry. Zacznijmy smażenie od górnej strony ryby, dopiero później przekręćmy rybę na brzuch (część biała). Wszystko dobrze podawać na liściu sałaty, a mięso dobrze skropić sporą ilością cytryny.

Czas przygotowania (45min)

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz