Do przygotowania Kotletów rybnych potrzebować będziemy:
- 3 cebule
- bułka tarta
- jedno jajko
- mąka ziemniaczana
- przyprawa warzywko
- zmielone filety rybne (mogą być z ościami)
- szczypta przyprawy do kurczaka
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ulepione kotlety obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na rozgrzanej patelni. Smażymy około 10min. Następnym elementem naszego dania jest sos koperkowy. Do tego musimy użyć:
- jogurt naturalny
- 5 łyżek świeżego koperku
- przyprawa do smaku
Do potrawy warto ugotować młode ziemniaczki, które też warto polać sosem koperkowym. Dodatkowo możemy przygotować mizerię lub młodą kapustkę, a nasza potrawa zostanie dodatkowo przyozdobiona.
Czas przygotowania: (40 min)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz