czwartek, 27 czerwca 2013

Kulinaria (Dziś - Kotleciki rybne w sosie koperkowym)

Do przygotowania Kotletów rybnych potrzebować będziemy:
  • 3 cebule
  • bułka tarta
  • jedno jajko
  • mąka ziemniaczana
  • przyprawa warzywko
  • zmielone filety rybne (mogą być z ościami)
  • szczypta przyprawy do kurczaka
 Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ulepione kotlety obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na rozgrzanej patelni. Smażymy około 10min. Następnym elementem naszego dania jest sos koperkowy. Do tego musimy użyć:
  • jogurt naturalny
  • 5 łyżek świeżego koperku
  • przyprawa do smaku
Do potrawy warto ugotować młode ziemniaczki, które też warto polać sosem koperkowym. Dodatkowo możemy przygotować mizerię lub młodą kapustkę, a nasza potrawa zostanie dodatkowo przyozdobiona. 

Czas przygotowania: (40 min)

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz